Teambuilding

Zet je team in the picture met polaroidfoto’s

Je hebt een mooi team van medewerkers en bent voor de invulling van een teamdag op zoek naar iets verrassends? De verbindende polaroidfotografen van SnapConnect helpen om het team weer in contact met elkaar te brengen. Laat ons bijvoorbeeld een fotoframe ontwerpen met jullie kernwaarden of nieuwe doelstellingen, of gebruik de foto in combinatie met een van onze werkvormen.

 

Wat zijn de mogelijkheden

Speeddaten

Zijn er een nieuwe medewerkers of wil je dat de verschillende teams en/of relaties elkaar op een ludieke manier beter leren kennen? Ga dan voor ‘speeddaten’ door middel van polaroids. We fotograferen iedere medewerker, maar geven ze een polaroidfoto van iemand anders mee. Hierdoor moeten ze opzoek naar de desbetreffende collega of relatie op de foto om deze terug te geven. De polaroid is een goede ijsbreker voor een leuk gesprek.

Fotocollage

Gedurende jullie teamdag of tijdens een bepaald onderdeel worden de collega’s gevraagd mee te doen aan het maken van een collage, bijvoorbeeld in de vorm van een hart of jullie logo. Aan het einde van de dag is er dus een grote collage. Leuk voor op kantoor en als herinnering van deze dag. Op deze manier blijven de medewerkers de teamdag herinneren en zal er nog lang over nagepraat worden.

Workshop

In samenwerking met onze partners is het mogelijk om de polaroids en fotoframes in te zetten bij bijvoorbeeld een workshop over gedragsstijlen om zo de communicatie en samenwerking onderling te verbeteren. De polaroidfoto’s worden tijdens de kleurrijke en krachtige sessies als tool ingezet en zijn daarnaast natuurlijk een leuke en nuttige herinnering aan een mentaal groeimoment voor zowel het team als iedere medewerker.

Storytelling met polaroids

In een aantal teams krijgen de deelnemers de opdracht een visueel verhaal te maken. Ze beelden iets uit met behulp van voorwerpen in de ruimte. Zo ontstaan er verschillende verhalen. Door met elkaar hieraan te werken ontstaat er al een verbinding. De andere teams kunnen raden wat er wordt uitgebeeld. Dit kan ook goed gecombineerd worden met het vooraf bepalen van een aantal belangrijke pijlers van de organisatie. 

Polaroids en Quiz

De verbindende polaroidfotografen zorgen dat er bijvoorbeeld twee collega’s met elkaar op de foto gaan en vervolgens met elkaar een quiz maken. Door middel van een QR-code op het fotoframe komen ze in een online omgeving met bijvoorbeeld allerlei vragen over de organisatie, collega’s of watvoor onderwerp dan ook. 

Gesprekstarter

De verbindende polaroidfotografen zorgen dat er mensen met elkaar in gesprek gaan. Ze krijgen een fotoframe met daarop een aantal vragen die ze in kunnen zetten om met elkaar in gesprek te gaan. Hier kan ook een QR-code ingezet worden. Een mooie manier om gelijk data te verzamelen en op een later moment een terugkoppeling te geven. 

Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden wat bij jouw organisatie of doelstelling past? Wij denken hier graag in mee.

9 + 15 =